جهت ثبت نام در کلاس های آلمانی، مرکز زبان دیپلما کلیک کنید.
تحصیل در مقاطع مختلف آلمان
تحصیل در مقاطع مختلف آلمان مطلبی است که در این مقاله با جزئیات به آن پرداخته شده است. دانشگاههای آلمان از نظر رتبه، کیفیت و استانداردهای آموزشی در جهان شناخته شدهاند.
رتبه بالای آلمان در همهٔ زمینهها موجب شده تا فارغ التحصیلان آلمان بتوانند به راحتی در شرکتهای تجاری و صنعتی استخدام شوند. دانشگاههای آلمان با ارائه همه رشتههای تحصیلی به زبانهای آلمانی و انگلیسی باعث جلب توجه همه مشتاقان به تحصیل شدهاند.
در ادامه به بررسی شرایط تحصیل در مقاطع مختلف آلمان پرداخته میشود.
دانشگاه های آلمان
در دانشگاههای آلمان، به طور سنتی رشتههایی همچون حقوق، پزشکی، علوم طبیعی، انسانی و … تدریس میشود و پس از پایان دوره، یکی از مدارک لیسانس، فوق لیسانس یا دکتری به دانشجویان اعطا میشود.
دانشگاههای آموزش عالی حرفهای Fachhochschule
اگر تحصیلات عملی برای دانشجو مهمتر از تحصیلات نظری باشد، میتواند در دانشگاههای حرفهای تحصیل کند. این دانشگاهها نسبت به دیگر دانشگاهها مزیتهایی دارند؛ مانند دورههای کوتاهتر و محتوای درسی پیشتعیینشده. همچنین، جنبههای کاربردی تحصیلات در این نوع دانشگاهها مورد توجه قرار میگیرد.
دانشگاههای هنر، فیلم و موسیقی در آلمان
برای علاقهمندان به رشتههای هنری، این دانشگاهها فرصتی برای تحصیل فراهم میکنند. بیش از ۵۶ دانشگاه هنر، رشتههای هنری از جمله فیلم، موسیقی، طراحی صنعتی، مد و دیگر رشتههای هنری را به دانشجویان ارائه میدهند.
برای پذیرش در این دانشگاهها، عموماً دانشجو باید نمونه کارهای خود را ارسال کرده و پس از قبولی اولیه، در مصاحبه حضوری شرکت نماید.
تا چندی پیش، تمامی دانشگاهها در آلمان رایگان بودند، اما طی چند سال اخیر، هزینه تحصیل در دانشگاههای آلمان به صورت میانگین ۵۰۰ یورو برای هر ترم شده است.
با این حال، هنوز در برخی استانها دانشگاهها رایگان هستند که این مزیت آنها را نسبت به کلیه کشورهای اروپایی مجزا کرده است.
مطالب بیشتر : شرایط سنی تحصیل در روسیه
تحصیل در مقاطع مختلف آلمان : هزینههای زندگی
هزینههای زندگی در آلمان به نسبت مخارج شخصی متفاوت است، به طور معمول میانگین مخارج زندگی در آلمان ماهیانه مبلغ ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو میباشد.
پارهای از مخارج در آلمان به صورت زیر میباشد:
– هزینه مسکن در آلمان به نسبت مکان و نوع آن بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو میباشد.
– هزینه بیمه به صورت سالیانه مبلغ ۷۰ یورو میباشد.
– مابقی مخارج شامل هزینههای ماهانه مایحتاج زندگی مبلغ ۳۵۰ یورو میباشد.
بیمه عمومی در آلمان
تمامی افراد در آلمان بیمهای دارند. شما از همان لحظه ورود به آلمان باید بیمه داشته باشید و وقتی جهت تعویض ویزای خود به اداره مربوطه مراجعه میکنید تا اقامت تحصیلی اخذ نمایید، باید با قرارداد بیمه که با شرکتهای بیمه آلمان بسته شده است و مبلغ آن با توجه به سن و شرکت متفاوت است، مراجعه نمایید که میانگین آن در قسمت هزینهها میباشد.
اجازه کار در هنگام تحصیل در آلمان
بطور کلی، تمامی دانشجویانی که جزو دارندگان اقامت دانشجویی در کشور آلمان میباشند، اجازه دارند در این کشور به مدت ۲۰ ساعت در هفته یا ۹۶۰ ساعت در سال کار کنند تا بتوانند هزینههای کمک خرج تحصیلی خود را تامین کنند.
این موضوع برای دانشجویان بسیار حائز اهمیت میباشد و همین امر کشور آلمان را برای دانشجویانی که قصد تحصیل در این کشور را دارند، جذابتر کرده است.
فرصتهای بعد از تحصیل در آلمان
پس از پایان دوره تحصیل در آلمان، به شما ویزای کوتاه مدت جستجوی کار داده میشود و در صورت استخدام و مشغول شدن به کار به مدت ۵ سال متوالی، میتوانید مستقیماً درخواست پاسپورت آلمانی نمایید.
فارغ التحصیلان دانشگاههای آلمان همواره شانس بالایی در یافتن موقعیتهای شغلی مناسب در سرتاسر دنیا داشتهاند و کمتر کسی میتواند با یک فارغالتحصیل دانشگاههای آلمان بر سر یافتن شغلی مناسب رقابت کند. از طرف دیگر، خود کشور آلمان همیشه یکی از محبوبترین و گستردهترین بازارهای کاری جهان به حساب میآید که البته دلیل آن داشتن یک سیستم آموزشی ممتاز میباشد.
تحصیل در مقاطع مختلف آلمان : پذیرش
در گرفتن پذیرش تحصیلی از آلمان باید به این نکته توجه داشته باشید که رشته مورد نظر باید همان رشتهای باشد که در ایران آن را گذراندهاید و یا رشتهای شبیه به آن باشد؛ در غیر این صورت باید از مقطع لیسانس و با شرایط مربوط به آن پذیرش دریافت کنید.
از سال ۲۰۰۴ در سیستم آموزشی آلمان، گرفتن پذیرش از بسیاری از دانشگاهها از طریق سازمان Uni Assist انجام میشود.
بنابراین، این ارگان مدارک را دریافت کرده و پس از بررسی، در صورت واجد شرایط بودن، مدارک را به دانشگاه مربوطه میفرستد.
در گرفتن پذیرش، نمرههای دیپلم و یا دانشگاه و همچنین نمرههای زبان آلمانی و انگلیسی بسیار مهم است. هزینه اولیه درخواست از Uni Assist مبلغ ۷۵ یورو میباشد.
متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی:
– باید دیپلم دبیرستان و پیشدانشگاهی داشته باشند.
– قبولی در دانشگاههای سراسری مورد نیاز است.
– باید دورههای زبان آلمانی و یا انگلیسی را گذرانده و مدرک آنها را اخذ کنند (در صورتیکه رشته تحصیلی به زبان آلمانی باشد).
– قبولی در امتحان ورودی دانشگاه ضروری است و ممکن است بخواهند یک سال کالج را در آلمان گذرانند.
نکته:
منظور از قبولی در دانشگاههای سراسری تنها قبولی در مقطع لیسانس روزانه و یا شبانه است و مقاطع کاردانی و یا دانشگاههای غیر انتفاعی، فنی حرفهای و … مورد قبول نمیباشد.
مرحله اول: کالج
کالج دورهای یکساله است که معمولاً از ۲ ترم تحصیلی تشکیل شده است. همانطور که قبلاً ذکر شد، ممکن است در برخی از رشتهها و دانشگاهها گذراندن دوره یکساله کالج نیاز باشد.
در آلمان بیش از ۳۷ کالج به بیش از ۳۰۰۰ دانشجوی خارجی خدمات تحصیلی ارائه میدهد. شرکت در کالج رایگان میباشد و همچنین برخی هزینهها از جمله هزینههای حمل و نقل در محدوده کالج را پوشش میدهد.
دانشجویان در مدت تحصیل در کالج اجازه کار ندارند و تنها در تعطیلی ما بین دو ترم میتوانند کار کنند. بنابراین هزینههای زندگی در این مدت بر عهده دانشجو میباشد. این هزینهها بین ۵۰ تا ۲۰۰ یورو در هر ترم میباشد.
متقاضیان ایرانی که مایل هستند در دانشگاههای آلمان مشغول به تحصیل شوند، در صورتی که در ایران دانشجو نبوده باشند و یا کمتر از دو سال در ایران تحصیل کرده باشند، معمولاً باید دوره کالج را بگذرانند.
شرط ورود به کالج قبولی در امتحان زبان آلمانی میباشد. بنابراین گذراندن حداقل ۶۰۰ ساعت زبان آلمانی برای قبولی الزامیست. امتحان کالج ۲ بار در سال برگزار میشود.
در صورت عدم قبولی در امتحان، دانشجو تنها یکبار دیگر و پس از گذشت یک نیمسال تحصیلی میتواند تجدید دوره نماید.
ارسال مدارک به این کالجها معمولاً به صورت مستقیم نمیباشد. بدین معنی که دانشجو باید اصل و ترجمه مدارک خود را برای دانشگاهی که کالج تحت پوشش آن است و یا ارگانهای مربوط به این کار بفرستد. برای دانستن جزییات این امر باید با کالج مربوطه مکاتبه نمایید.
مرحله دوم:
پس از دریافت پذیرش کالج، مرحله دریافت ویزای تحصیلی میباشد.
مرحله سوم:
پس از قبولی در امتحان کالج، دانشجو میتواند پذیرش دانشگاه را دریافت نماید.
متقاضیان تحصیل در مقطع بالاتر از لیسانس
تحصیل در آلمان تحت برنامه Bologna-Reform اجرا میشود، به طوری که اولین مقطع، Bachelor است و سپس دانشجو در صورت تمایل میتواند در مقطع Master و دکتری ادامه تحصیل دهد.
مدرکهای مورد نیاز:
– مدرک کارشناسی
– مدرک زبان انگلیسی در صورت تحصیل در رشته انگلیسی و یا مدرک آلمانی در صورت تمایل به تحصیل به زبان آلمانی
– رزومه کاری
– احتمالاً قبولی در یک امتحان ورودی
نکته:
برای پذیرش در مقطع فوق لیسانس و بالاتر، دانشجو با داشتن مدرک لیسانس از دانشگاههای آزاد، دولتی، پیام نور و غیرانتفاعی میتواند اقدام نماید. اما باید در نظر داشته باشد که تمامی واحدهای وی پذیرفته نشده و ممکن است برخی دانشگاهها تعدادی از واحدهای وی را قبول نکنند.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان:
1. درخواست روادید که زمان گرفتن آن بین ۶ تا ۸ هفته است. تعیین وقت ویزا نیز از طریق سایت سفارت آلمان آنلاین انجام میشود.
2. ویزای تحصیلی به مدت ۳ ماه صادر میشود و پس از ورود به آلمان باید به اداره اتباع خارجی مراجعه و آن را تمدید نمایید.
3. پس از قبولی در ویزا، سفارت از دانشجو میخواهد تا برای دریافت ویزا و همچنین بیمه نامه به سفارت مراجعه نماید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی:
– فرم پرشدهی درخواست روادید
– پذیرش از دانشگاه یا کالج مورد نظر
– مدارک توانائی مالی به میزان ۸۰۰۰ یورو برای هر سال تحصیلی به نسبت مدت دوره
– مدارک کاری اگر برای فوق لیسانس و یا دکترا اقدام میشود
– بیمه مسافرتی برای مدتی که قبل از ثبت نام در دانشگاه وارد آلمان میشوید
– گذرنامهی معتبر به همراه دو نسخه رونوشت از صفحات دوم و سوم آن
– عکس رنگی پاسپورتی
– شناسنامه و دو نسخه رونوشت شناسنامه
– مدرک دیپلم دبیرستان، پیش دانشگاهی و گواهی قبولی در کنکور
– مدارک تحصیلات دانشگاهی متقاضی
– مدرکی در مورد سوابق شغلی
– هزینه صدور روادید
تحصیل در مقاطع مختلف آلمان : سطح زبان برای پذیرش:
برای ادامه تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان، آشنایی با زبان آلمانی در سطح A1 الزامی است. امکان تحصیل در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری به زبان انگلیسی وجود دارد و دانشجو باید مدرک TOEFL و یا IELTS را با توجه به نمره درخواستی دانشگاه ارائه کند.
اکثر کالجها انتظار دارند که شما مدرک دوره مقدماتی (ZD) یعنی حداقل 500 ساعت زبان آلمانی را داشته باشید.
تحصیل در آلمان مورد تقاضای بسیاری از افراد قرار دارد. وجود کالجهای زبان، امکان همراهی، تحصیل در مقاطع مختلف، حق کار حین تحصیل و … از شرایط و مزایای پذیرش تحصیلی آلمان و تحصیل در آلمان است.
شما عزیزان میتوانید در صورت تمایل به تحصیل در آلمان از طریق تکمیل فرم ارزیابی از کارشناسان ما مشاوره مهاجرت رایگان بگیرید.
هدف ما در موسسه مهاجرتی راسا سیر فردا، ارائه اطلاعات و کمک به علاقمندان به تحصیل در معتبرترین دانشگاهها از جمله دانشگاههای آلمان است.
امیدواریم تلاش موسسه مهاجرتی راسا سیر فردا باعث تحقق پذیرش آلمان برای شما مخاطب عزیز گردد.
تحصیل در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در آلمان
برای ادامه تحصیل، مدارک مورد نیاز عبارتند از:
1. ترجمه گواهی پایان دوره دیپلم همراه با ریز نمرات آن
2. ترجمه گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی همراه با ریز نمرات آن
3. کپی پاسپورت
4. گواهی زبان آلمانی حداقل در سطح B1
5. گواهی قبولی در کنکور سراسری
6. انگیزهنامه
شرایط مورد نیاز :
شرایط مورد نیاز برای اخذ پذیرش در رشتههای گروه پزشکی در آلمان، قبولی در کنکور سراسری است. اما تیم ما با کمک نمایندگان خود در آلمان، میتواند برای متقاضیان، بدون توجه به رشته و دانشگاه پذیرفته شده در ایران، پذیرش در رشتههای علوم پزشکی را ترتیب دهد.
به عبارت دیگر، در این شرایط مهم نیست که شما در چه رشته و دانشگاهی پذیرفته شده اید، اما قبولی شما باید حتماً در یکی از رشتههای زیرگروه آزمایشی علوم تجربی و در یک دانشگاه دولتی باشد.
مراحل تحصیل:
متقاضیان باید ابتدا به مدت دو ترم دورههایی مانند زبان آلمانی، زیست شناسی و ریاضی را در کالج پشت سر بگذرانند و سپس تحصیل خود را در دانشگاه در یکی از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی یا داروسازی آغاز کنند.
دروسی که در کالج تدریس میشوند، در سطح همان دروسی است که متقاضی قبلاً در دبیرستان و پیشدانشگاهی گذرانده است.
تحصیل در کالج کاملاً رایگان میباشد، و در واقع کالج یکی از نهادهای زیرمجموعه دانشگاههاست که مخصوص دانشجویان خارجی طراحی شده است و وظیفه آن آمادهکردن دانشجو از نظر زبان آلمانی و دروس پایه مانند زیست شناسی و ریاضی قبل از ورود به دانشگاه است.
پذیرش دوره کالج مستقیماً توسط دانشگاههای آلمان صادر میشود و صد در صد اعتبار لازم را برای دریافت ویزای تحصیلی نزد سفارت آلمان دارد. متقاضی در طول تحصیل در کالج، کلیه حقوق و مزایای یک دانشجو در آلمان را دارد.
پس از اخذ پذیرش و ورود به آلمان، متقاضی باید در آزمون ورودی کالج، که عموماً شامل سوالات گرامر زبان آلمانی در سطح B1 و یا B2 و همچنین ریاضی است، شرکت کرده و در صورت کسب حد نصاب لازم، میتواند وارد کالج شود و تحصیل خود را به مدت دو ترم در کالج آغاز کند.
اگر هم متقاضی در آزمون ورودی کالج قبول نشود، این امکان به وی داده میشود که مجدداً در نوبت بعدی آزمون شرکت کند. علاوه بر این، متقاضی میتواند در آزمون ورودی سایر کالجها هم شرکت کند و در صورت قبولی در هر یک از آنها، وارد همان کالج شود.
نمره قبولی در آزمون پایانی کالج برای ورود به رشتههای پزشکی بسیار اهمیت دارد. معدل کل متقاضی در این آزمون باید بین ۱ تا ۱.۳ باشد.
با کسب این معدل، متقاضی میتواند در همان دانشگاه که دوره کالج را پشت سر گذاشته و یا هر دانشگاه دیگری در آلمان، یکی از رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و یا داروسازی را انتخاب کرده و تحصیل خود را در دانشگاه آغاز کند.
پذیرش از یک دانشگاه برای متقاضی انجام میشود، اما ابتدا متقاضی باید به مدت دو ترم، در دوره کالج همان دانشگاه شرکت کند. این دوره کاملاً تحت نظر دانشگاه و توسط آن ارائه میشود.
در این دوره، سرفصلهایی از شیمی، زیستشناسی و ریاضی که متقاضی قبلاً در ایران فرا گرفته است، همراه با زبان آلمانی تدریس میشود.
این دوره شامل دو آزمون است:
یکی آزمون ورودی که قبولی در آن شرط لازم برای ورود به کالج است و دیگری آزمون پایانی که متقاضی باید حد نصاب نمره مورد نیاز را کسب کند تا اجازه ورود به دانشگاه را بگیرد. در صورت عدم کسب نمره مورد نیاز در آزمون پایانی، متقاضی میتواند مجدداً در این آزمون شرکت کند.
تحصیل در رشتههای مهندسی در آلمان نیازمند مدارک زیر است:
1. ترجمه گواهی پایان دوره دیپلم به همراه ریز نمرات آن
2. ترجمه گواهی پایان دوره پیشدانشگاهی به همراه ریز نمرات آن
3. کپی پاسپورت
4. گواهی زبان آلمانی حداقل در سطح B1
5. گواهی قبولی در کنکور سرارسری
6. زندگینامه
7. انگیزهنامه
سخن آخر:
در این شرایط، اهمیتی ندارد که شما در کدام رشته و دانشگاهی قبول شدهاید، اما لازم است قبولی شما حتماً در یکی از رشتههای زیرمجموعه گروه آزمایشی ریاضی فیزیک و در یک دانشگاه دولتی باشد.
همچنین، در شرایط خاص، تیم “راسا سیر فردا” قادر است برای افرادی که در کنکور سراسری قبول نشدهاند، نیز پذیرش بگیرد. شرایط این حالت برای هر متقاضی به صورت جداگانه و پس از تکمیل و ارسال فرم ارزشیابی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ارسال دیدگاه